Airbus Defence and Space predstavio Tactilon Dabat smart radio

Tactilon Dabat – prvi pametni telefon (smartphone) sa potpuno funkcionalnim TETRA radio uređajem!

Pametni telefon i TETRA radio u jednom uređaju – Tactilon Dabat podržava sve potrebne kritične funkcionalnosti: zaslon osjetljiv na dodir kao i prednju i stražnju kameru.

Airbus Defence and Space je predstavio Tactilon Dabat pametni TETRA radio uređaj, što predstavlja veliki korak u TETRA evoluciji. Robustni pametni telefon – smartphone, sa integriranim TETRA radiom u jednom uređaju. Tactilon Dabat je otporan na udarce, vodu i prašinu kao i svaki drugi TETRA uređaj. Ima ugrađene višefunkcionalne tipke poput ostalih Airbus Defence and Space TETRA terminala kao što je tipka za ALARM.

“Tactilon Dabat je rezultat naše bliske suradnje sa žurnim službama unatrag više od 30 godina.” rekao je g.Olivier Koczan voditelj Secure Land Communications dijela u Airbus Defence and Space.

“Takve službe trebaju komunikacijske uređaje koji integriraju govorne, video i podatkovne kritične komunikacije. Osim toga imaju potrebu za korištenjem aplikacija i dijeljenjem multimedijalnih informacija. Tactilon Dabat je razvijen kako bi ujedinio rješenje svih tih potreba u jednom uređaju” dodao je.

Veliki zaslon od 4.7 incha, osjetljiv na dodir idealan je za korištenje pametnih ‘smart app’ aplikacija, i dizajniran je tako da ga je moguće koristiti i u rukavicama. Ugrađeni TETRA modul nudi sve funkcionalnosti koje smo do sada susretali samo na TETRA radio uređajima. Tactilon Dabat pametni uređaj se može koristiti na svim standardnim TETRA mrežama.
Osim uobičajenog push-to-talk PTT gumba, uređaj je opremljen dugotrajnom izmjenjivom baterijom koja omogućava komunikaciju za cijelo vrijeme trajanja incidenta. Audio processing modul je dizajniran za profesionalnu upotrebu te osigurava dovoljno glasnu i kristalno jasnu govornu komunikaciju.

Prednja i stražnja kamera omogućuju snimanje fotografija koje mogu biti dijeljene unutar TETRA grupa na siguran način. Uređaj se može nositi na reveru, te tako snimati video koji je moguće i uživo streamati prema kontrolnoj sobi ili drugim članovima tima.

Tactilon Dabat je robustni uređaj za zaštitom od prašine i vode u kategorijama IP65 i IP67. Sve informacije pohranjene u uređaju su kriptirane i na taj način potpuno zaštićene.
“Tactilon Dabat je poptuno novi tip uređaja. On objedinjuje prednosti robustnog pametnog telefona i potpuno funkcionalnog TETRA radio uređaja. Vjerujemo da će ga profesionalci izuzetno cijeniti zbog svoje jedinstvenosti” rekao je Eric Davalo, voditelj Strategy, Solutions Portfolio and Engineering u Secure Land Communications odjelu Airbus Defence and Space.
Tactilon Dabat će biti službeno predstavljen na Airbus Defence and Space štandu D42 u dvorani 8 za vrijeme Critical Communications World (CCW) 2016 koji se ove godine održava u Amsterdamu od 31 Svibnja do 2 Lipnja.